400 килограма дрехи за есенно-зимния сезон дари вчера Комплексният онкологичен център на приюта „Добрият самарянин“. Дарението връчи лично управителят на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров.
В началото на октомври Комплексният онкологичен център обяви кампания „Направи добро, облечи приятел“ за събиране на дрехи в полза на приюта, които хората не използват, но са годни за употреба. В нея се включи целият персонал на заведението, но за моя голяма изненада получихме колети от Смолян, София, Ямбол и други градове, така че събрахме 25 чувала с близо 400 килограма дрехи, каза д-р Кожухаров. 
Успехът на кампанията родил идеята тя да стане традиционна, но вече няма да се събират дрехи, а бяла техника втора употреба /основно перални и хладилници/ за нуждите на „Добрият самарянин“.
Приютът благодари на д-р Кожухаров със специална грамота и две произведения на приложното изкуство - специално декорирана бутилка и превърнат в картина дървен диск. Те са изработени от обитатели на приюта и впечатлиха управителя на Онкоцентъра, който веднаха заяви, че около Коледа ще направи благотворителна изложба с произведения на хора от „Добрия самарянин“, за да може в дома да влязат реални пари.