Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител Пламен Нунев, неговата сестра - прочутата лекоатлетка Анелия Нунева, кметът Пламен Стоилов и мениджърът Борислав Драндийски прерязаха вчера в „Булстрад Алена“ лентата на Музея на спорта „Луи Айер“. Музеят бе осветен от отец Марин, а на тържеството присъстваха председателят на общинския съвет Христо Белоев, зам.областният управител Валентин Колев, директорът на Спортното училище Борис Цветанов, директорът на Държавния архив в Русе Стефка Маринова, представителят на официалния инвеститор на „Булстрад Арена“ Цветомир Анастасов, регионалният експерт към спортното министерство Иван Дончев, бивши и сегашни спортисти, деятели, наставници. Сред гостите бе и заслужилият треньор Георги Ачев, отгледал големи шампиони в свободната борба. На откриването бяха  вицепрезидентът на федерацията по борба Рахмат Софияди, както и един от най-известните български волейболисти през последните години Владимир Николов.   
Идея за създаване на Музей на спорта в Русе имаше още преди много години на покойния вече изтъкнат спортен деятел Богдан Ганев, който възнамеряваше да разположи богата експозиция по коридорите на комплекс „Ялта“. Реализацията на тази идея обаче бе осъществена едва сега от управата на „Булстрад Арена“.
Акценти в прелюбопитната сбирка са снимки, купи, грамоти, медали на изтъкнати спортисти от нашия град - Валентин Йорданов, Любомир Ганев, Веселин Топалов, Анелия Нунева, Евгени Игнатов, Христо Марков, Таню Киряков, Нешка Робева, Рахмат Софияди и много други. 
„Скоро на стадион „Васил Левски“ ще бъде открит Национален музей на спорта. Русе обаче ни изпревари отново“, каза в поздравителното си слово министър Кралев. 
Той се пошегува, че по тази причина един от шпайковете на Анелия Нунева трябвало да остане във витрините на „Булстрад Арена“, а другият да бъде отнесен в София. Кралев отбеляза още, че кметът Пламен Стоилов и депутатът Пламен Нунев действат толкова упорито и последователно за възраждане на русенския спорт, че нямало как да им откаже нещо.
Кметът заяви, че Музеят на спорта ще е добър пример за младите при мотивацията им да следват успехите на най-известните русенски спортисти. В подобен дух бе и изказването на Пламен Нунев, който пожела на състезателите да достигнат до медали от олимпийски игри, световни и европейски първенства.