Учениците от 8 Г клас в Професионалната гимназия по икономика и управление гостуваха в център „Милосърдие“ за деца с увреждания. Посещението се състоя в навечерието на Световния ден на благотворителността, който се отбелязва на 19 октомври. За датата подсказала на своите ученици тяхната класна ръководителка Дима Крос. А гимназистите се ентусиазирали и за кратко време събрали пари и купили подаръци и сладкиши за децата. 
Когато отидохме, бяхме посрещнати много сърдечно, разказа за „Утро“ класната. Хлапетата в център „Милосърдие“ се зарадвали много на мозайките, конструкторите, боичките и флумастрите за рисуване, които получили. Но още повече се зарадвали на това, че гимназистите се включили в техните занимания и игри, като заедно дори провели и кулинарния час - по време на който задачата била да се направят сандвичи от различни продукти. 
Сърдечната среща завършила с обещание осмокласниците скоро пак да дойдат на гости на децата с увреждания. Сигурна съм, че това ще стане една наша традиция, убедена е Дима Крос, за която най-важното е нейните ученици да станат не само отличници, но най-вече добри хора. Със сигурност ще имаме и други инициативи, ще се радваме да увлечем в това и нови съмишленици, казват от 8 Г клас в елитната русенска гимназия.