Сто служители на НАП проведоха над 3000 учебни часа за данъците в средните общообразователни училища в цялата страна в рамките на образователния проект на агенцията, който стартира през 2013 г. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН, наречена „Влез в час с данъците“.
През пролетта петима служители от офиса на НАП в Русе проведоха 14 урока в пет средни училища в Русенска област. За първи път „влязоха в час с данъците“ и ученици извън областния център - абитуриентите и учениците от 11 клас на СОУ „Панайот Волов“ в гр. Бяла. В Русе лекторията се проведе в още 4 училища - средното мюсюлманско училище, АГ „Гео Милев“, НУИ „Проф.Веселин Стоянов“ и ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“. Близо 300 ученици се запознаха с презентацията на лекторите за същността и значението на данъците и осигуровките за обществото и държавата. През новата учебна година тя ще бъде представена в още две училища - ПГ по строителство и архитектура „Пеньо Пенев“ и в ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“.
В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията, за да се справи със „сивата икономика“. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери.
Феновете на кампанията във Фейсбук вече са над 16 000 (www.facebook/vlezvchas). Най-голям е броят на почитателите й от Видин, Пловдив и столицата.
Над 300 ученици тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта, може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. 
Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Панайот е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.