Русенски основни и средни училища и университетът „Ангел Кънчев“ могат да се включат в новата инициатива на Комитета по образованието към Британско-българската бизнес асоциация, която ще срещне младежите с реални бизнес лидери. Така бъдещите участници на всички нива на пазара на труда ще могат да научат от първа ръка какво е да си например изпълнителен или финансов директор. Комитетът ще отпусне и стажантски стипендии, което ще позволи на младежите да работят на терен, в реална бизнес среда. Това съобщи директорът в направление „Бизнес развитие“ в реномираната консултантската компания „Ърнст и Янг България“ Юлиян Михов в рамките на форума „Регионални бизнес перспективи: Русе“. Той бе организиран от Българския форум на бизнес лидерите и Министерството на икономиката.
Инициативата стартира пилотно в пет столични училища, като се предвижда обхватът й да се разширява в цялата страна.
Асоциацията е обърнала поглед към училищата, защото чуждите инвеститори търсят не просто теоретично, а и практически подготвени кадри, както и владеещи чужди езици. Ако децата нямат добра основа в основното и средното училище, това няма как да се случи, коментира Юлиян Михов.  
Все още в Британско-българската бизнес асоциация не членуват компании от Русе. Не бъдете срамежливи, присъединете се към асоциацията, защото това може да бъде много полезно за вашия бизнес, особено по отношение на британския пазар и контактите, призова  директорът в един от световните асове в консултантските услуги „Ърнст и Янг България“.