Станалият вече банален трик с телефонните полицаи, които искат съдействие за залавяне на мошеници, захрани с още 1900 лева организираната престъпност.
В петък около 11 часа на домашния телефон на 84-годишен русенец се обадил мъж, който се представил за полицай и казал, че група измамници имат домашния му телефон и ще му искат пари за операция на негов близък, който е пострадал в катастрофа.
„Дай им всичките пари, които имаш вкъщи, а ние ще ги чакаме отвън и ще ги заловим“, поръчал „полицаят“ и поискал дядото да му издиктува номера на мобилния си телефон. След малко домашният му телефон пак звъннал - „лекар“  уведомил набелязаната жертва, че синът му е пострадал в катастрофа и трябват 10 000 лева за операция. 
Имам само 1900, отвърнал старецът, „докторът“ заявил, че ще се обади след малко, защото трябва да се консултира със здравната каса. В това време на GSM-а на пенсионера се обадил „полицаят“ и му наредил да хвърли парите през балкона, защото неговите хора били разставени около терасата. Веднага след това звъннал и „докторът“ и казал, че е съгласен на 1900 лева, защото здравната каса ще поеме другите разноски. Така в 13.30 часа дядото хвърлил в найлонов плик приготвените 1900 лева и едва след час се сетил да потърси сина си, от когото разбрал, че е помогнал на телефонната мафия, а не на полицията.