Пламенна емоционална реч произнесе вчера в Голямата зала на Доходното здание ректорът на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите акад.Димитър Димитров. Той даде напътствие на абсолвентите от випуск 2016, които вчера получиха своите дипломи, и им пожела да не приличат на „масовия българин“ и също като него да превръщат недостатъците и проблемите, създавани от околните, в свои оръжия за борба и утвърждаване.  
Празненството по повод дипломирането на 215 абсолвенти от випуск 2016 на ВУАРР събра студенти, дипломанти, техни роднини. Средният успех на випуска е много добър 5.30, отличниците са 73 - 31 бакалаври и 42 магистри. Вчера ректорът Димитров връчи и дипломите на три докторантки, защитили дисертации - Наталия Стоянова, Павлина Димитрова и Таня Тодорова. 
С поздравления към ректора и към абсолвентите се обърнаха депутатът Пламен Нунев, зам.областният управител Станимир Станчев и зам.-кметът на Русе Наталия Кръстева. 
Преди церемонията вчера кметът Пламен Стоилов прие акад.Димитър Димитров в кабинета си, двамата обсъдиха развитието на ВУАРР в град Русе.