Мтел предлага нова предплатена услуга Прима фамилия, която дава възможност на Мтел потребителите на абонамент да провеждат разговори на преференциални цени или дори да общуват безплатно със своите деца,родители и близки хора.

Клиентите на Мтел могат да купят новата Прима фамилия и да я обвържат със своя абонамент към телекома. Цената на стартов пакет Прима фамилия е 6 лева, като в нея има първоначално заредени 3 лева, 200 безплатни минути в мобилната мрежа на Мтел и 100MB мобилен интернет, които са достъпни за първите 30 дни след активирането на картата. Потребителите могат да избират между три варианта на месечна такса с включено потребление за ползване на услугата Прима фамилия.

При първия, абонатът, към който е прикачена предплатената карта, плаща по 3 лева на месец. Срещу тях той разговаря за 1 стотинка на минута с Прима фамилия, независимо от неговия план. От друга страна детето или възрастния роднина ползващ Прима фамилия може да говори безплатно с обвързания номер, дори и без да има заредени пари в Прима картата, както и да разполага с 60 безплатни минути към пет номера от групата Семейство и приятели и 60 минути към всички, ползващи Прима за деца и Прима фамилия карти.

В другите два варианта, месечния пакет е съответно с такса 6 и 10 лева. При тях титулярът разговаря безплатно с обвързаната Прима фамилия карта. Притежателят на предплатената карта разполага съответно с 200 или 1000 безплатни минути разговори с всички други ползватели на Прима фамилия и Прима за деца, както и 200 или 1000 минути към групата Семейство и приятели. Допълнително в тези пакети има включен и мобилен интернет съответно от 200 или 500MB. Един Мтел абонат може да закачи към себе си до три предплатени карти Прима фамилия. Услугата е без обвързване с договор и ви дава възможност да контролирате разходите на вашите деца и родители.