Дунав много трудно се добра до 1:1 в домакинството си срещу последния в класирането Монтана на "Лудогорец Арена" в Разград в мач от 10-ия кръг на Първа лига.

Изненадващо гостите поведоха в 9-ата минута, когато Иван Михов се разписа с глава след центриране на Маркиньос от пряк свободен удар. Това бе първи гол за Монтана при гостуване този сезон.

Постепенно домакините взеха инициативата, но до края на първата част пропуски направиха Атанас Атанасов и Будинов. В 37-ата минута Монтана пропусна шанс да удвои аванса си. Шоко намери Маркиньос в наказателното поле на Дунав, а бразилецът с пета намери Георги Коруджиев, който шутира от границата на наказателното поле. Вратарят Мартин Луков изби, но негов съотборник за малко не си вкара автогол. Стигна се до корнер за Монтана, след който не се случи нищо интересно.

След почивката Дунав се установи трайно в половината на Монтана и на два пъти удари греда, а доста пропуски направи Антон Огнянов. В 51-ата минута той изпълни пряк свободен удар, топката прехвърли всички, тупна точно пред Иванов и се удари в напречната греда, но последва сигнал за засада. Шест минути по-късно изключителна глупост направи Раиф Мурадов, който само 30 секунди след като си изкара първия жълт картон събори Юлиян Ненов в собствената си половина и получи втори жълт картон. Така гостите останаха в намален състав.

В 74-ата минута след центриране от корнер Искандар Джалилов отправи удар с глава, но Иванов изби с една ръка, а след това Милчев стреля с глава в гредата. Минута по-късно и гостите удариха греда. Фернандо да Силва направи самостоятелен пробив и намери Петър Атанасов, но неговият удар срещна гредата.

Усилията на домакините дадоха резултат в 81-ата минута, когато Бранимир Костадинов центрира отдясно към далечната греда, а влезлият като резерва Васил Шопов с лек удар покрай вратаря изравни за 1:1. До края на мача Дунав натисна сериозно и в добавеното време Будинов вкара гол, който обаче бе отменен заради засада.

ДУНАВ – МОНТАНА 1:1
0:1 Иван Михов (9), 1:1 Васил Шопов (81)