Осъдиха ме несправедливо, изтърпях много изпитания и бизнесът ми пострада, но сега аз започвам дела и няма да простя на никого - нито на съдийката, която ме вкара без вина в килия, нито на директора на затвора в Белене, който ме хвърли при най-закоравелите престъпници, макар че добре знаеше, че мястото ми не е там. Това заяви Върбан Върбанов, който през лятото получи от Русенския окръжен съд две години строг затвор заради побой в дискотека „Опиум“ в нощта срещу 17 май 2012 година. По-късно потърпевшите - познати на подсъдимия, се отказват от първоначалните си показания, но съдът приема за достоверна първоначалната им версия.
Бизнесменът, около чието име се шуми от няколко години, е оневинен от Апелативния съд във Велико Търново, който има последната дума по случая. Междувременно обаче Върбанов е пратен зад решетките.
Три месеца и 18 дни бях лишен от свобода без никакво основание. Всичко, което съм градил толкова време, изведнъж се срина, защото една съдийка, председател на съдебния състав, така е решила. Как може да решава така, къде са доказателствата, къде са моите конституционни права? При постъпването в Белене бях пратен при осъдените доживот убийци и други изверги, дори съкилийникът ми се чудеше какво правя там. Не знаеше ли директорът, че мястото ми не е в този отряд? Консултирал съм се с адвоката си и на всички въпроси ще търся отговор в съда. Решен съм да заведа дела, защото никой не бива да си играе със съдбите на хората, казва оправданият Върбан Върбанов. Той не крие, че е имал предишни сблъсъци със закона, но казва, че те са останали далеч назад в младите му години и сега целта му е само да си развива бизнеса.