Сръбското списание Nedeljnik разследва как до редакцията му е стигнало фалшиво интервю с Доналд Тръмп, уредено от хора, твърдели че са близки до кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия.

В четвъртък списанието публикува откъси от „интервюто“ с Тръмп, което било направено с помощта на Сузане Яворовски, съветник на Тръмп и ръководител на кампанията му в щата Индиана.От редакцията изпратили до POLITICO имейл, в който обясняват как над една година се опитвали да се доберат до Тръмп за интервю. След като видели, че по нормалните канали не се получава, от Nedeljnik се свързали с Владимир Райчич, актьор и продуцент със сръбски произход, който живее в Щатите. Той доказал пред редакцията на списанието близките си контакти с Майк Пенс и предложил помощта си за уреждане на интервюто с Тръмп.

През септември от списанието изпратили въпросите на Райчич и чакали търпеливо да получат отговорите. „Най-накрая ги получихме, подписани от Сузане Яворовски, която работи за кампанията на Тръмп в щата Индиана“, пише в имейла от Nedeljnik до POLITICO.”Проверихме пълномощията й и решихме да повярваме на човека, който ни изпрати имейл кореспонденция и фотографии."

Яворовски от своя страна заяви, че от Nedeljnik са изфабрикували интервюто, в което републиканският кандидат привидно се извинява на Сърбия за бомбардировките, които през 1999 НАТО извърши срещу Сърбия.

Яворовски каза, че наскоро се срещнала при набирането на средства с мъж от сръбски произход, който настояваше, че е действал, за да стане президент на балканската страна и който изразил интерес в подкрепа на кампанията Тръмп. Тя предала информацията за него допуска, че размяната на послания с него може да е довела до това, което тя нарича фалшива информация за интервю.

От сръбското списание продължават да доказват невинността си: „Беше ни казано, че г-н Тръмп е изслушал нашите въпроси и че бил нетърпелив да получи подкрепата на американците от сръбски произход, особено в щатите, резултатите в които са неясни.“ Nedeljnik твърди, че досега нито една информация, появила се на неговите страници, не е била опровергавана.

В петък сутринта списанието махна от корицата си снимка на Тръмп и два цитата от „интервюто“ с него, в единия от които милиардерът се извинява за бомбардировките на НАТО срещу Сърбия.