Възрастна жена изтеглила 2000 лева от банков клон на ул.“Николаевска“ и ги дала на измамник, който с охота й дал 5 лева да се върне с такси в жилището си.
На 13 октомври на домашния телефон на 87-годишна жена в центъра се обадил мъж, когото тя припознала за внука си от друг град. Гласът обяснил, че е дал поръчка за много изгоден климатик в голям магазин в Русе, който пристигнал, но трябвало да плати 2000 лева, тъй като имало доста желаещи да хванат промоцията. Той обаче не можел да дойде в града и затова я помолил да се обади на продавача и да си уговори среща, където да му даде парите. 
Старицата изпълнила молбата му и си уговорила среща с „продавача“ пред сградата на стария Родилен дом, тъй като имала пари в банка и щяла да ги изтегли от клон на ул.“Николаевска“. 
„Ще трябва да ми дадете пари за такси да се върна у дома, защото оставам без стотинка“, казала бабата на мъжа по телефона и след като получила съгласието му, отишла в клона, като през цялото време била напътствана по мобилния телефон как да действа. Така изтеглила парите, дала ги на непознат мъж и получила 5 лева за такси, което взела от Родилния дом до дома си, но през цялия път отново била контролирана по GSM-а от услужливия „продавач“ на климатици. Като се прибрала, тя звъннала на внука си да му каже, че молбата му е изпълнена и научила, че е подарила на престъпници последните си пари.