Състезател зад волана на иначе миниатюрен „Опел Корса“ се сдоби с 400 лева глоба и 3 месеца без книжка, след като бил засечен да кара с над двойно по-висока от разрешената в града скорост.
Летящият шофьор е фиксиран от мобилна полицейска камера малко след 9 часа на 9 април тази година. Тогава профучал със 115 км/ч по бул.“Христо Ботев“ по посока центъра в района на автокъщата. Нарушителят бързо бил издирен и поканен да отиде в районното, но на няколко пъти така и не успял да се засече с търсещия го полицай. Веднъж не спазил уговорката, а отишъл в друг ден, когато униформеният отсъствал. После пък не го изчакал да се върне от ангажимент и си тръгнал. Заради хитруването състезателят се сдоби с още едно наказание - 200 лева глоба и половин година без книжка, за това, че не е изпълнил полицейски разпореждания.
Шофьорът обаче обжалва пред съда и двете санкции и срещна частично разбиране от страна на магистратите. Те бяха категорични, че мъжът е неправилно глобен за това, че не се е подчинил на униформен, тъй като подобно наказание визирало участници в движението на пътя, които не спрат на подаден сигнал, а не както в неговия случай - хора, които осуетяват среща с полицай. Затова глобата от 200 лева и стоенето без книжка за 6 месеца отпаднаха. Съдът обаче бе категоричен, че за прекалено високата скорост, с която шофьорът е карал, наложената санкция е дори ниска. По закон той трябвало да бъде глобен с 450 лева, а не с 400 лева, но актът му бил написан неправилно. Въпреки това магистратите прецениха, че макар и некоректно фиксирана, санкцията трябва да се потвърди, но решението може да се обжалва.