Телефонните измамници изкачиха нов връх на наглостта. След като успяха да накарат няколко жертви да изтеглят банковите си влогове и да им ги дадат по какви ли не фантастични, но добре изпипани сценарии за наивници, поредната им мишена не само се раздели с последните си пари, но и взе заем, за да могат мургавите престъпници да продължат да се радват на сладък живот във високи бели къщи и тежки черни лимузини.
Във вторник сутринта на домашния телефон на 90-годишна жена се обадил мъж, който след няколко ловки въпросчета разбрал, че тя има племенница и се представил за съпруга й. „Роднината“ обяснил, че иска да купи климатици на жилището им, за които трябвало за внесе капаро, но бил извън града и я помолил да му съдейства. 
Лельо, моля те обади се на продавача и се разберете каква сума трябва да дадеш, казал „племенникът“ и продиктувал номера на мобилен телефон.
Старицата се обадила на посочения номер и „продавачът“ я убедил да даде 1000 лева за капаро. Имам само 500, рекла бабата, но отсреща мъжът бил непреклонен, че трябват 1000 лева иначе сделката пропада. Накрая жената взела от съседката си 500 лева назаем и предала хилядарката на непознат мъж пред блока си. А когато в ранния следобед се обадила на племенницата си, за да разбере дали климатиците са осигурени, разбрала горчивата истина.
С тази лъжа измамите в Русе и региона от началото на годината са 41 за общо над 160 000 лева.