Четири години след като Камен Балбузанов-Куката беше задържан в Бяла с обвинения за това, че е избягал от полицейска проверка с джипа на тогавашната си приятелка Златка Райкова, тъй като в себе си е имал незаконен пистолет със седем патрона, известният плевенчанин чу „невинен“. Впрочем преди 2 години Районният съд в Бяла бе на друго мнение - че соченият за бандит номер едно в Плевен заслужава половин година затвор и го осъди. Последва обаче обжалване на наказанието и окръжните съдии в Русе върнаха делото срещу Куката на стартова позиция обратно в Бяла. Диаметрално противоположната втора присъда на първа инстанция обаче вероятно няма да сложи точка на спора и отново ще се стигне до оспорване, този път от страна на прокуратурата.
Както „Утро“ писа, екшън сцената като в холивудски филм, която изправи плевенчанинът за пореден път пред съда, се разигра в края на март 2012 година на пътя Русе-Бяла, когато джип „Мерцедес“ бил спрян за полицейска проверка. Униформените погледнали документите на Русата Златка, която шофирала, проверили и багажника за съмнителни вещи. Наредили на плеймейтката и Балбузанов да излязат от джипа, а след като не открили нищо незаконно, поискали да се отвори кората на пода в багажника. Когато чул това, Куката обяснил, че тя се отваря от купето на колата. Качил се, но вместо да отвори скритото отделение в багажника, запалил двигателя и потеглил рязко. 
Според обвинението, след като изгубил от поглед полицаите, шофьорът изхвърлил заредения със седем патрона пистолет и скоро след това спрял на бензиностанция ОМВ в Бяла. Не след дълго дошли и полицаите, а плевенчанинът обяснил, че избягал от тях, защото помислил, че са преоблечени престъпници. Разпореден бил обход и претърсване на трасето, по което е минал джипът. И съмненията за нередности веднага се доказали - в тревата край пътя бил намерен сребристият пистолет, върху който са открити ДНК следи от Балбузанов. За осуетяването на полицейска проверка и незаконното държане на пистолет прокуратурата поиска мъжът да бъде наказан с три години затвор. Самият той пък заяви пред съда, че никога не е имал пистолет и е избягал от проверката на униформените, защото помислил, че ще го отвлекат или застрелят. Куката всъщност е бил обект на не един или два опита за убийство. Психологичната експертиза показала, че той не винаги успява трезво да преценява случващото се, тъй като е в непрекъснат страх за живота си. Един от опитите за убийството му станал в края на ноември 2011 година, когато го спасила единствено навременната медицинска помощ. Тогава той е застрелян 7 пъти и за спомен има пирон в крака.