Днес е 13 октомври и очакваме изпълнителят на реконструкцията на Градския стадион да почне да разполага необходимата техника. Това разгръщане първо трябваше да стане във вторник, после в сряда, но... Обяснението за поредното закъснение е лошото време. Има си хас през октомври да е слънце и небе като коприна. 
Факт - договорът с фирма „Тарктур“ ЕООД е подписан, парафирани са и нормативните актове по ремонтните работи. Фирмата, както научи „Утро“, дори поискала стаи, за да настани свои работници в хотелската част на комплекс „Дунав“. Времето пред нея за изпълнение на обществената поръчка е 60 дни. В този срок „Тарктур“ трябва да подмени основно тревното покритие и да постави електрическото осветление.
Горчивият опит обаче не вдъхва особен оптимизъм, защото помним на колко етапа и колко мъчително мина изграждането на лекоатлетическата писта. Сроковете бяха променяни няколко пъти - първо финалът трябваше да е през пролетта, после през есента, но пустото време се влоши и откара нещата до следващата пролет. Някои работи пък не бяха свършени като хората, та фирмата беше връщана за поправка на стореното.
В същото време научихме, че представителите на „Тарктур“ ЕООД заявили как ще се справят с предизвикателствата на времето и че ще удържат всички срокове. Хубаво, но „Утро“ се свърза вчера с журналиста от варненския вестник „Народно дело“ Недко Петров, за да го попита как върви ремонтът на тамошния стадион „Тича“.
„Ами не върви. Няма първа копка. Говорих с управителя на стадиона, който беше категоричен, че подмяната на терена не може да бъде извършена в този период на годината. Игрището ще бъде оставено за напролет. Сега, ако се почне нещо, ще е работа по осветлението“, каза Петров. 
Да погледнем какво става и в Горна Оряховица. Стадионът на „Локо“ бе първият, който получи от държавата зелена светлина с обществената поръчка за 1 милион лева. Там имаха почти месец аванс от време. Публикация в сайта „Дневник“ отпреди 7 дни казва, че „не е извършен голям обем дейности по заданието на проекта“. В момента теренът бил един „масов изкоп“.
Търгът с ремонтите във Варна и Горна Оряховица бе спечелен от фирма „Сълюшанс“. 
Не знаем кой е крив, кой е прав, кой по какви технологии работи и какви сметки прави, но дано картинката с пистата на Градския да не се повтори и сега, защото на феновете им писна да пътуват вече до Разград за мачовете на „Дунав“. Надеждите им са, че напролет ще могат да гледат отбора си от домашните трибуни. Дали тези надежди са реалистични? 
Ако дъждът продължи да се лее и студът свие рано, нещата не изглеждат никак розови. Първо, БФС по навик стартира втория полусезон в края на март-началото на април, което означава, че през януари и феврури също не може да бъде свършена никаква работа. Тогава? Бегом пак към Разград!
Но да изчакаме, надеждата умирала последна...  
А времето наистина е лошо - 27 години не стигнаха за тотален ремонт на Градския стадион и когато отборът се върна след четвърт век в елита, безвремието прати русенци да се „радват“ на „Лудогорец Арена“. 
60 дни са напред!