Футболист от Гана пристигна на проби в „Дунав“. Роденият на 12 декември 1992 година Айзък Амоа е нападател. Лаконичната информация за него е, че идва от родината си, където е ритал за елитния „Ашанти Голди“ че до този момент не е играл за отбор в Европа.
Тестовете на ганаеца са поредният опит да бъде привлечен класен играч, който да конкурира другите момчета в атака и да бъде потенциален дубльор на тарана Мирослав Будинов. Дунавци пробваха вече молдовския централен нападател Петру Леука, но той разочарова треньорския щаб. По-късно провал претърпя и бразилецът Джанкарло Превиато, който също бе освободен. 
Юлиян Ненов ще се присъедини днес към отбора в подготовка за неделния мач срещу „Монтана“ в Разград. Ненов влезе като резерва през второто полувреме на Тони Тасев в европейската квалификация на националния младежки отбор срещу Румъния в Стара Загора. Нашите момчета победиха с 2:0 северните съседи с голове на Тасев и Александър Георгиев през първото полувреме, но въпреки че завършиха на второ място в групата, не събраха достатъчно точки за участие на баражи.
С право да играе за отбора е и новопривлеченият халф Самир Аясс, който вече има нужната картотека.