Мъж на 33 години е с опасност за живота, а 34-годишната му съпруга е настанена в Неврохирургията след безразсъдно двойно изпреварване вчера сутринта. 
Малко след 8 часа червено „Ауди 80“ с русенска регистрация предприело рисковано изпреварване на разградски „Фиат Брава“ и русенска „Тойота Корола Версо“ след последния завой на излизане от Басарбово към Божичен. При опит да се прибере в дясната половина по посока на движението обаче, аудито се унесло на мокрия път и се забило страховито в крайпътно дърво. Мигове по-късно това станало причина за още една катастрофа - шофиращата тойотата 34-годишна жена спряла да помогне, а идващият след нея фиат се блъснал в багажника й въпреки 10-те метра черни следи на асфалта от отчаяно натиснати спирачки.
Сигнал за инцидента е получен на тел.112 в 8.24 часа. 
На място пристигнаха екипи на пожарната, полицията и на Спешна помощ. Огнеборците изрязаха коланите на шофьора и спътничката му в аудито и две линейки ги откараха в Университетската болница с тежки наранявания. Мъжът е подложен на незабавна операция заради обилен кръвоизлив в корема, тежка травма на главата, счупени ребра и таз. Животът му виси на косъм. 34-годишната жена се е разминала само с мозъчно сътресение заради отворилата се въздушна възглавница и е настанена в неврохирургия без опасност за живота.
Аудито ме изпревари с голяма скорост веднага след завоя, после се унесе и се блъсна странично в дървото. Докато се канехме да слезем с моя спътник, в нас се заби тази разградска кола, каза пред „Утро“ шофьорката на тойотата.
Както се изкачвахме по нагорнището, видях, че колата пред нас изведнъж спря, а ние нямахме време да реагираме, обясни возещият се във фиата Ерол Акиф, който заедно с още четирима колеги отивал да работи на вила в Божичен.