Не е вярно, че няма данни за газ и нефт в находището „Хан Аспарух”-окончателна информация няма да има преди да има 4-5 сондажа.

Това заяви днес пред медиите вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев преди началото на форума „Бизнес на светло” по темата „Прозрачност и ефективност на концесиите в България”, предаде репортер на БГНЕС.

Окончателна информация няма да има преди да има 4-5 сондажа, каза Дончев. Всякакви предварителни данни имат характер на спекулации. Компаниите, които правят проучванията е редно да коментират темата първи, препоръча той. Ако въпросът ви е дали имам информация- имам, ако вторият ви въпрос е дали ще я споделя, отговорът е „не”, заяви Дончев.

„Никак няма да коментирам темата, защото не съм говорител на компаниите, които извършват проучванията, най-добре да питате тях”, отговори Дончев на въпроси на журналисти след края на форума. Моята информация е различна, категоричен бе той след като бе запитан вярно ли е твърдението, че нефт и газ в находището няма. Питайте тях - те дупчат в момента, самият факт, че продължават проучванията, че толкова скъпи проучвателни работи не спират, е повече от показателен, категоричен бе той. Резултат има, може би, не толкова окончателен, за да се коментира публично, добави той. Не ме притеснява този резултат, бе ясен Дончев.