Специалист по сондажи за вода изкопал 13 метра дупка в земята на русенец, стигнал до водата, взел 1400 лева и повече от три месеца не се появил и не отговарял на телефона си. За случая сигнализира в редакцията Петър Николов Петков, който живее в местността Буйна Яна.
В средата на юни Петков разбрал от свои познати на Централния пазар, че по бул.“Христо Ботев“ има офис на специалист, който извършва сондажи за вода и копае кладенци. Отишъл на посоченото място и заварил на входната врата табела с името на сондьора Е.Г. и мобилен телефон за връзка. След двуседмични опити на 27 юни най-сетне успял да се свърже с майстора и той отишъл на вилата му да огледа терена.
Работата е за три-четири дни и ще ти струва 1400-1500 лева, каза специалистът. Уговорихме се да платя след изкопаването на кладенеца и се съгласих. Не сме подписвали договори, разчитах на мъжка дума, разказа Петков.
На следващия ден майсторът дошъл със сонда и започнал да копае дупката. До следобед изкопал около 13 метра дълбочина, стигнал до водата и казал, че му трябват 1000 лева, за да купи каквото е нужно за изграждане на кладенеца. Петков започнал да се дърпа, но специалистът бил непреклонен и накрая той му броил 1000 лева. След като взел парите обаче, сондьорът не дошъл на обекта почти цял месец и не отговарял на телефона си. 
В края на юли най-накрая се появи и ми каза, че е катастрофирал с работника си и бил много зле. Показа ми няколко шева на главата си и аз му повярвах. След като работи по малко два дни, ми поиска още 400 лева, които също му дадох и повече нито го видях, нито го чух. Остана само сондата му. По-късно познати ми казаха, че той имал нова и тази не му трябвала, обяснява ощетеният човек.
В началото на октомври Петков подал оплакване в Първо РПУ, където го посъветвали да пусне жалба в Районна прокуратура, за да се предизвика проверка. Вчера той внесъл молбата си в деловодството на прокуратурата, след което подаде оплакване и в редакцията.
„Утро“ също направи опит да се свърже с изчезналия сондьор, но никой не отговори на телефонните ни повиквания.