С 15 фиша за неправилно паркилане и 9 констативни протокола за нерегламентирана търговия и липса на касови апарати завърши първата специализирана операция на битака на ул.“Потсдам“ в събота. В нея участваха екипи от Икономическа полиция, КАТ, Областната дирекция по безопасност на храните, НАП и две общински структури - звено за ред и сигурност КООРС и отдел „Стопанска дейност и защита на потребителите“. 
Акцията бе извършена по сигнали на граждани, които не могат да се движат нормално по „Потсдам“ и „Проф.Димитър Баларев“ през почивните дни заради незаконната търговия с коли, авточасти и какво ли още не на тротоарите на двете улици. 
Проверките в района на битака ще продължат и занапред, предупредиха от Областната дирекция на МВР.
Нерегламентираният битак е забранен от три години със заповед на кмета Пламен Стоилов, която обаче масово се нарушава. И пазарът, кръстен на шега Мъжкия мол зарани изобилието от авточасти, битова техника, стари телевизори, музикални уредби и най-различни електронни джаджи, непрекъснато се разширява. Предвижда се той да бъде премахнат напълно със запланувания ремонт на ул.“Потсдам“, който предвижда разширение на платната и на тротоарите. В края на август е проведена обществена поръчка, спечелена от консорциум „Потсдам“, в който влизат фирмите „Полистрой 2001“, „Пътинженеринг“ и „Влахов инженеринг“.