Гражданите на Русе имат историческия шанс да покажат, че Русе е Верона, Русе е Париж, Русе е Лондон! Така приповдигнато възкликна на няколко пъти на пресконференция вчера единият от мениджърите на зала „Булстрад Арена“ Борислав Велков, като подчертаваше важността на предстоящия концерт на световната песенна звезда Дзукеро. Това е най-голямата звезда, която до този момент е идвала в Русе, подчерта Велков и припомни, че за концертите на италианеца в световни културни столици билетите се изчерпват до дни след началото на продажбите. 
Трябва да напомня, че хубавите места за този концерт на 17 ноември вече свършват, каза и кметът Пламен Стоилов. И призова: „Русенци, не чакайте последния момент, купувайте си билети, защото това, което ще видим, е уникално“. Безкрайно съм щастлив, че ще имам шанса да видя поредната голяма звезда, която ще гостува в Русе, каза Стоилов и изрази надежда, че в двата дни, през които певецът ще остане в града, ще има възможност да разгледа част от забележителностите. Ние сме един страхотен град, който обича музиката и големите звезди, увери кметът.  
Пресконференцията се проведе по повод пристигането в Русе на представителя на мениджмънта на италианската блус и рок легенда - Марко Вануци, дошъл да види залата за концерта. В България посрещат гостите с хляб и сол, но Русе не е България, затова тук посрещаме с вино! - каза Борислав Велков и връчи бутилка от специална селекция на Вануци. Кметът Стоилов увери италианеца, че Русенският регион разполага с най-много винарни, така че се надява тосканецът Дзукеро да хареса русенските вина. 
Авангарден двучасов спектакъл с много специални ефекти - това ще видят русенци на концерта, който ще представи най-новия диск на Дзукеро, каза Марко Вануци. Певецът ще изпълни и най-големите си хитове и със сигурност ще покаже поне част от огромната си колекция от над 300 шапки. По повод цените на билетите за русенския концерт, които започват от 30 лева и стигат до 100, Марко Вануци каза, че специално си записва в тефтерчето цената от 15 евро. И, засмивайки се, уточни: „Няма такава цена на билет за концерт на Дзукеро!“. От организаторите от „Жокер Медия“ пък внесоха яснота, като поясниха, че това е специален жест за русенци от страна на певеца. 
Той пристига с интернационален екип от 35 души, 14 от които са музикантите. Освен изключителната селекция от храни и напитки, които Дзукеро и екипът му ще опитат в залата, ще му бъде осигурен и тайландски масаж, който той винаги прави, преди да излезе на сцена, стана ясно по-късно.