Старши полицай от русенската полиция с 26-годишен шофьорски стаж се сдоби с присъда, след като негови колеги го хванали, че карал пиян. Впрочем униформеният М.М. сам паднал в капана - изтървал управлението на колата си, забил се вляво от пътя и така се стигнало до неговата проверка.
Случката е от вечерта на 16 май тази година, когато мъжът седнал да пийне на вилата си в Средна кула. Към 21.30 часа тръгнал да се прибира и макар че се бил почерпил, се качил зад волана на своята „Дачия Логан“. Докато карал към вариантата, която излиза на бул.“България“ обаче, полицаят изтървал управлението на колата, излязъл от пътното платно и се блъснал в земен насип вляво от пътя, където спрял. Случайни свидетели на инцидента засекли дежурни полицаи, които карали по булеварда, и започнали да им махат с ръце. Така пътните контрольори били информирани за инцидента и отишли на място. Оказало се, че техният колега е невредим, а от удара е пострадал само автомобилът му. Не му била спестена обаче алкохолна проба, която отчела 1.26 промила. Впоследствие кръвният тест завишил концентрацията на 1.36. Заради шофирането с престъпно количество алкохол униформеният бе предаден на съд, където оспори вината си. Според него и адвоката му няма никакви доказателства кой е карал колата и кой реално е виновник за инцидента.
Районният съд на първа инстанция обаче не сподели тезата на полицая, като му посочи не едно и две основателни предположения, че именно той е шофирал. Красноречиво било и охлузването му на дясната ръка, което най-вероятно е получено при произшествието. И като взе предвид, че за дългия си шофьорски стаж полицаят има само две засечени нарушения на пътя, чиито глоби си е платил, го осъди на 1 година условно наказание с 3-годишен изпитателен срок. Отделно той ще трябва да плати 200 лева глоба и да се прости с шофьорската си книжка за 1 година. Присъдата може да се обжалва.