41-годишният Радослав А. оспорва вкарването си в затвора за 3 години, с което Русенският окръжен съд го наказа в края на март заради умишлено блъснат велосипедист. Според прокуратурата по време на катастрофата шофьорът е бил пийнал и заради това побързал да избяга от местопроизшествието, но по-късно бил заловен. Отделно шофираният от Радослав „Сеат Ибиза“ бе конфискуван, а той бе наказан да стои 6 години без книжка. Дали обаче присъдата ще бъде потвърдена или видоизменена, предстои да реши Апелативният съд във Велико Търново на втора инстанция.
Инцидентът е станал около 9 часа на 11 юни 2014 година, когато шофьорът зад волана на червения „Сеат Ибиза“ се изнервил на колоездача, който карал едва-едва по натоварената ул.“Потсдам“. Затова го притиснал към тротоара, велосипедистът паднал, а шофьори на товарни таксита в района чули ехидния смях на 41-годишния водач и спътника му. След това той се изпарил, а пострадалият бил в безсъзнание. След като бил откаран в болницата, се оказал с временна опасност за живота заради счупения череп и сериозни травми по главата.
Тезата на защитата на Радослав обаче е диаметрално противоположна. Той твърди, че велосипедистът бил много пиян, криволичел по цялото протежение на платното, а съприкосновение между колата и колелото не е имало. Впрочем самият колоездач в началото заявил, че няма претенции към шофьора. В действителност и двамата водачи били почерпени - пробата показала, че Радослав шофира с 0.6 промила, а 63-годишният Пламен Д. е с над 2.5 промила алкохол в кръвта.