Ветово за пореден път доказа, че е съвременна версия на Дивия Запад и мнозина там смятат, че Законът за движението по пътищата е само досадна подробност, която важи само за баламите и по никакъв начин не засяга тарикатите.
След рекордния брой случаи на спиране на пияни или неправоспособни шофьори, а най-често в комбинация на двете нарушения, сега градът може да претендира за още един рекорд - най-възрастен пиян на волана. Това е 71-годишният С.Б., който бил засечен във вторник малко след 22.30 часа да натиска педала на газта по улиците във Ветово. Униформените го спрели и го подложили на алкохолен тест, който отчел над престъпните 1.2 промила. По-късно ветеранът отказал да даде кръвна проба.
Ден след това в следобедните часове, отново във Ветово, полицаите засекли друг нарушител на пътя - 25-годишен водач на мотопед, който бил без регистрационен номер. Отделно справката показала, че младежът няма шофьорска книжка. А карането му без правоспособност далеч не било първото - съвсем скоро бил засичан и санкциониран за същото опасно поведение. Затова Р.Р. предстои да се изправи и пред съда.