Най-малко петима души са ранени, след като предполагаема кола бомба се взриви в близост до полицейски участък в истанбулския квартал Йенибосна.

Тежко ранен е един човек

Полицейският участък се намира в европейската част на Истанбул, в близост до международното летище в града, съобщава Си Ен Ен Тюрк. Според турските медии експлозията е била толкова силна, че е била чута и в самото летище.

На мястото на инцидента има изпратени медицински екипи и полиция.

Телевизионни кадри показват разпилени автомобилни части и стъкла от счупени прозорци и витрини в района на взрива.

Свидетели съобщават пред Си Ен Ен Тюрк, че са чули мощна експлозия, както и изстрели. Полицията вече е отцепила района заради подозрения от възможен втори взрив.

През последната година Турция стана обект на множество бомбени атаки в двата си най-големи града, при които загинаха десетки души.

През последните месеци Кюрдската работническа партия (ПКК) е поемала отговорност за два големи взрива в Анкара, докато „Ислямска държава“ е отговорна за три нападения в Истанбул. През юни 47 души загинаха при тройно нападение на атентатори самоубийци и стрелци на международното летище в Истанбул.

През август 57 души, от които 34 деца, загинаха при взрив на бомба от атентатор самоубиец на „Ислямска държава“ по време на кюрдска сватба в югоизточния град Газинтеп.