Представянето на „Дунав“ в Първа лига намери силен отзвук чак зад Океана. И е нормално, особено когато става дума за бившия централен нападател на русенския отбор Росен Каптиев. Росен живее и работи от няколко години в САЩ. Той бе любезен да сподели с читателите на „Утро“ впечатленията си от развоя на първенството.
„Много съжалявам, че като футболист на „Дунав“ се разминахме с елитната дивизия. А бяхме толкова близо!... Сега следя плътно отбора от първия кръг в Лигата. Гледам клипове, чета, интересувам се от всичко, свързано с „Дунав“. Най-важното е, че се усеща наличието на колектив. Освен това момчетата се раздават, което ме радва. Върнаха публиката на трибуните дори за така наречените домакински мачове в Разград. Никой не бива да вини никого за двете загуби. Те са част от играта. Феновете трябва да стоят зад отбора точно в такива моменти. Спомням си, че по мое време веднага тръгваха злостни приказки: „Ама не им пука, вижте ги, цяла нощ са буйствали по дискотеки!“ и т. н. Няма футболист, който да се радва на загуби“, заяви Каптиев.   
Според него „Дунав“ има всички шансове да запише добър краен резултат. 
„Реалистичната цел наистина е отборът да оцелее в Първа лига, но защо пък да не финишира и в тройката?“, попита риторично бившият водач на атаката. 
Той определи престоя си в Русе като „най-хубавите години от живота ми“.
„Един ден, рано или късно, ще се завърна в този хубав град. Знам, че хората ме обичат. Последния път се отбих за много кратко. Гостувах на Валентин Симеонов, когото спокойно мога да нарека свой втори баща. Времето беше оскъдно и нямах възможност да се видя с многото си приятели. Използвам случая да им се извиня“, каза Каптиев. 
В момента той работи като треньор в школа с 11-12-годишни деца. Освен това има лиценз за съдия на колежански мачове, на които ходят минимум по 1000 души. 
„Правилата в САЩ са доста различни. Всичко трябва да се прави стъпка по стъпка. Що се отася до семейството ми, всичко е наред. Синът ми расте и много му се радвам. Още веднъж пожелавам успех на „Дунав“ и много усмивки на хората по трибуните“, завърши Каптиев.