Бойко Борисов се срещна с близките на трагично загиналия на пътя 23-годишен Никола Терзиев.

Младият мъж умира при катастрофа на магистрала „Хемус“, след като служебният му автомобил е изхвърлен от платното от друг шофьор, който го блъска над 200 км/ч.

До среща между премиера и близките му се стигна, след като сестрата на Ники публикува в социалните мрежи писмо, в което разказва историята на брат си и се обърна лично към министър-председателя с въпроса "Дали ще почива в мир? ":

"Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане като порасне и той отговори футболист. Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат...Но той ще остане завинаги на 23!".

Повод за писмото е фактът, че „на убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол".

Боряна Терзиева споделя още един факт - На Бейтула Исмаил дори не му е била наложена мярка за неотклонение. Същият е участвал в друг подобен инцидент - преди години ударил жена на пешеходна пътека и тя също е загинала. Тогава Исмаил получава условна присъда, а през  февруари 2014 г. е бил реабилитиран по право.

Историята за Ники Терзиев трогна хиляди българи,

а писмото беше споделено над 15 хиляди пъти.

На срещата на близките с Борисов са присъствали и главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева.

След като изслушал историята, Цацаров е разпоредил на варненския окръжен прокурор Владимир Чавдаров спешна проверка.

Борисов пък е дал дума на семейството, че ще окаже подкрепа:

"Те ми обещаха пълна подкрепа и затягане на мерките при смърт на пътя“, коментира майката на Ники, Анелия Терзиева.

Борисов е припомнил още, че ГЕРБ готви промени в Закона за движение по пътищата и ако те бъдат приети, „при тежки катастрофи с пострадали и жертви на причинителите ще бъдат отнемани веднага шофьорските книжки“.

"Нашата битка не е за смъртта на Ники. Той си отиде и нищо няма да ни го върне. Искаме да се промени законът, за да има по-тежки наказания за убийците на пътя", каза още майката Анелия.