Планираното за 6 октомври отриване на музея в имението, принадлежало на знаменития американски певец и композитор Принс е отложено за неопределено време.

Местните жители искат още време, за да решат дали има смисъл да се превръща населеното място в туристическа забележителност, предаде ТАСС.

Продажбата на билети е спряна, съобщи във вторник компанията „Бремер тръст” (Bremer Trust), която временно управлява имуществото на музиканта след смъртта му през април.

Става въпрос за имението „Пейсли парк” (Paisley Park), включващо и жилището на изпълнителя, звукозаписното сдудио и земята към тях. Комплексът с площ около 6 хиляди кв.м е разположен в родния град на Принс - Шанхасен, който е близо до Минеаполис (щата Минесота).

Около 24-те хиляди жители на Шанхансен искат още време, за решението. Според оценките на попечителите в музея могат да нахлуят почитателите на Принс и посетителите да достигнат до 600 хиляди годишно. Това обстоятелство неизбежно ще се отрази на транспортната система и на ситуацията със сигурността в района в града.

По-рано сестрата на Принс Тайки Нелсън посочи, че докато брат й е бил жив, едва няколкостотин души са имали възможността да видят отвътре "Пейсли парк". Сега почитателите на Принс от цял свят ще могат да се потопят в света на певеца в „това невероятно място”.

Тайки разкрива, че Принс е обмислял да организира обиколки из "Пейсли парк" и е работил върху това преди смъртта си.

По време на тура би трябвало да може да се видят хиляди артефакти, свързани с живота и творчеството на Принс, както и личния му архив.

Принс бе намерен мъртъв в имението си на 21 април. Според съдебните медици, смъртта му е настъпила в резултат на предозиране на обезболяващото средство "Фентанил", чието разпространение се следи строго в САЩ. Най-вероятно Принс се е снабдил с медикамента нелегално, от черния пазар.