За да избегне грабежа в Париж, риалити звездата Ким Кардашиян е трябвало или да не демонстрира бижутата си, или да си поръча надеждна охрана. Така прецени във вторник действията на светската лъвица художественият директор на „Шанел” (Chanel) Карл Лагерфелд.

Не мога да се начудя защо тя се е настанила в хотела без охрана. Ако сте толкова знаменит и демонстрирате (в социалните мрежи) своите , то трябва да отивате в хотели, в които никой страничен човек не може да се приближи към стаята ви”, казва Лагерфелд.

Не може първо да демонстрирате своето богатство, а след това да се чудите, че някой поискал да го разделите с него”, обобщи модният гуру.

Ким Кардашиян беше в Париж за Седмицата на модата. В хотела й петима мъже, облечени като полицаи, нахлуха в стаята й и я обраха.

Риалити звездата е била завързана и заключена в банята докато нападателите са откраднали от нея бижута на стойност десетки милиони. Сред откраднатите вещи е пръстен за близо 4 млн. евро и кутия с бижута на стойност 5 млн. евро. Взети са и два мобилни телефона. При обира трима от мъжете, облечени като служители на реда, са пазели входа до стаята й, а двама други са извършили обира. Мъжете са насочили оръжие срещу нея, запушили са устата й, завързвайки ръцете и краката й.

По време на инцидента бодигардът на Ким е охранявал нейната сестра Кортни, която също бе в Париж за Седмицата на модата.

Кардашиян се прибра спешно в САЩ.