Плат, дрехи, козметика, цигари и дори оборудване за топла витрина за пилета на грил задържаха митничари по време на проверка на няколко автобуса край Бяла. Рейсовете пътували в края на изминалата седмица през нощта от Турция, а крайната им дестинация била Румъния.
В първия автобус контрольорите открили 238 контрабандни дрехи, между които 220 раирани ризи. Те били опаковани грижливо в сив найлонов чувал, облепен с черно тиксо. Румънецът, у когото била открита престъпната стока, се е сдобил с акт.
В личен багаж на друг пътник от същия автобус - турчин, пък митничарите открили 80 кутии цигари без бандерол. И той се е сдобил с акт.
Във втория автобус били открили 2450 метра тюл с различни цветове, който бил навит на 49 топа. Собственикът им посочил, че ги е купил от Турция, но нямал митническа декларация за тях. 
В третия рейс лъснали 33 парфюма и тоалетни води от популярни световни марки - „Долче и Габана“, „Диор“, „Джорджо Армани“, „Клое“ и „Ив Сен Лоран“. Румънецът, у когото са открити, е санкциониран.
В багажника на същия автобус митничарите се натъкнали на още по-изненадваща контрабандна стока - 5 професионални машини за пилета на грил и 280 метални канти, които най-често се използват за топли витрини. Ресторантьорското оборудвано хич не било евтино и възлизало на 26 000 лева. Приспособленията са задържани, а на собственика им предстои глоба.