74-годишна пенсионерка е поредната жертва на телефонната мафия. Възрастната жена била оплетена в престъпните им мрежи в понеделник, когато й се обадил мним следовател. Със сериозен тон той я убедил, че има данни, че съвсем скоро ще бъде потърсена от телефонни измамници и е една от следващите им жертви. За да не бъде подлъгана, а алчните типове да бъдат заловени, трябвало да съдейства. За целта разследващият успял да убеди жената да отиде до банката и да изтегли спестяванията си. Те трябвало да послужат в борбата с престъпнициите, а по-късно щели да й бъдат върнати. Наивната старица изпълнила заръките и скоро се сдобила с парите - 5250 лева. По-късно ги хвърлила през терасата на апартамента си. 
Както „Утро“ писа, до този случай 39 русенки са подлъгани от измислени лекари, роднини, полицаи и следователи да дадат 153 820 лева от януари, за да им помогнат в борбата с телефонните измами. 18 от измамите са извършени от август насам, като само през септември 13 жени в пенсионна възраст са се простили с 68 820 лева, след като са повярвали на изобретателните престъпници, че помагат на МВР да залови измамниците на местопрестъпленията, като им дават последните си пари.
От МВР апелират за пореден път възрастните хора да не се доверяват на представящи се по телефона за полицаи и следователи, още по-малко пък да им дават пари.