26-годишният Мартин Иванов да бъде предаден на правораздавателните власти в Румъния, за да изтърпи присъдата си за шофиране без правоспособност и с фалшива българска книжка. Това искане е отправил чрез издаване на Европейска заповед за арест съдът в Арад.
Самият Мартин е заловен да върти волана в северната съседка през 2014 година. На 11 август тази година той е осъден на 1 година затвор за карането без да е правоспособен водач и с фалшива шофьорска книжка. Тъй като обаче не е открит, за да си изтърпи наказанието, румънските съдебни власти са започнали неговото издирване на 9 септември из цяла Европа. В четвъртък около 22 часа Мартин е заловен на Дунав мост и моментално е задържан. Прокуратурата настоя докато приключи предаването му на съда в Арад той да остане в ареста. Такова бе и мнението на съда. А реално след предаването му в Румъния той може да бъде върнат да изтърпи присъдата си в България. Мярката може да се обжалва.
Впрочем младият мургав мъж демонстрира в съдебна зала ярка чувствителност, придружена с реки от сълзи и опити за припадане. Това му поведение започнало още в момента, в който бил задържан. По-късно той обяснявал, че иска да ражда, а след това с крокодилски сълзи се разплака за това, че са му взели бебето. Засега властите са на мнение, че това по-скоро е проява на защитното му поведение и опит да се изкара невменяем, а не на реални психични проблеми.