„Дунав“ загуби драматично с 0:2 мача си срещу „Левски“ в София. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов. Разговорът се състоя вчера рано сутринта във време, когато Великов гледаше за трети път... запис на двубоя.

- Веско, какви са впечатленията ти от това, което виждаш на екрана?
- Откровено и още повече трябва да съжаляваме за този резултат. Твърдя, че през първите 25 минути „Дунав“ игра по-добрия футбол. Тогава дойде този случаен гол на Костадинов след нелепия рикошет. По-рано Тони Огнянов имаше две положения, малко не стигна и на Васко Шопов, Диан Димов отправи хубави удари. „Левски“ се възползва от една-единствена ситуация и излезе напред. В съвременния футбол такъв момент може да реши всеки мач. Ако бяхме дръпнали първи в резултата, двубоят, убеден съм, щеще да се развие по съвсем друг начин. Не казвам, че непременно щяхме да спечелим. Второто попадение на „Левски“ пък е от очевидна засада. Вижда се в мига, когато Аниете центрира от фаул. И при 0:2 имахме своите възможности. Ако Миро Будинов беше намалил на 1:2 в 70-а минута след извеждащия пас на Тони Огнянов, „Левски“ щеше да трепери до края. Разликата е, че ние не реализирахме положенията си. Длъжен съм обаче с ръка на сърцето да похваля всички момчета - бориха се, раздадоха се, играха футбол! След мача съжаляваха за резултата, защото знаеха, че направиха равностоен двубой. Да го кажем така - късметът, който имахме в някои от предишните срещи, този път ни изостави и се пренесе в лагера на „Левски“.
- Някои медии веднага обърнаха плочата и след бомбастичните сравнения на „Дунав“ с „Лестър“ запяха друга песен. 
- В нашия щаб никога не сме хвърчали в облаците. Непрекъснато повтарях, че тези сравнения са неуместни и имаше защо. Да го кажа пак - целта ни е да печелим точки, за да останем в Първа лига. Като за дебютен сезон това са реалистичните задачи. Важното сега е да не наведем глави, а да съхраним самочувствието си и да вземем следващия мач срещу „Монтана“ в Разград. Срещу отбори от такава черга нямаме право на грешки.
- Предвиждате ли контрола през тази седмица предвид паузата заради мачовете на националния отбор?
- Получихме потвърждение от румънския „Волунтари“. Проверката ще е тази събота и ще се играе от 16.30 в Румъния.