Конфликт между съученици станал повод огнен родител да нахлуе в училището на дъщеря си и да тръгне да търси сметка от директора. Заради невъздържаното си поведение обаче стигна до съда, където бе глобен с 1000 лева.
Около 8.30 часа на 12 октомври миналата година родителят на второкласничката влязъл в начално училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Бяла и бясно започнал да търси директора Александър Джеков. Намерил го заедно с огняря в коридора, при което обидите сами започнали да валят от устата му. Сред цветущите епитети освен съмненията в сексуалните им предпочитания се включили и тези, че били циркаджии и некадърници. Суматохата, която се разиграла в голямото междучасие, събрала погледите на учениците, а директорът помолил бащата да прекрати недопустимото си поведение и да заключи устата си. Още повече, че от години в училището имало издадена заповед, според която достъпът вътре в сградата дори и за родители бил ограничен, освен ако не били повикани или пък нямало родителска среща. Затова Джеков изтъкнал, че освен че се държи недопустимо, бащата нарушава и вътрешните разпоредби. 
Разлютеният мъж обаче се разпалил още повече, като заявил на директора и огняря, че ще ги убие и заколи, след което излязъл в двора на училището и продължил да вика. Двамата го последвали, при което бащата се заканил да бие огняря и не стигнал до края само защото директорът застанал между тях.
Малко по-късно вилнеещият баща все пак си тръгнал, а справка показала, че нервите му избили, тъй като разбрал, че дъщеря му и нейн съученик са имали конфликт в класната стая. Недоразумението било изяснено от класния ръководител, но останало горчилка у родителя.
За недопустимото си поведение той се изправи пред състав на Беленския районен съд. Магистратите обърнаха внимание, че мъжът е баща на 4 деца и затога го освободиха от наказателна отговорност и го санкционираха с минималната глоба от 1000 лева. Решението може да се обжалва.