Добре обзаведена къща на германско семейство в Лом Черковна се превърнала в разменна монета при уреждането на сметките между длъжник и крадитор.
Случаят е още от октомври 2013 година, когато борчлията попитал своя кредитор дали вместо пари би се съгласил да му върне заема в мебели и вещи. Той нямал нищо против и решил, че ще отиде до Лом Черковка, за да види за какви вещи точно става въпрос. През това време длъжникът започнал тараш в имота на немците - изнесъл голяма спалня, две по-малки легла, две нощни шкафчета, диван, пет стола, камина, бойлер, слънчев термопанел, душ кабина, пластмасова маса и дори мивка. Отмъкнатите вещи били оценени за близо 3400 лева. 
Длъжникът премълчал малката подробност, че всичко това не е негово и уверил заемодателя, че няма да има проблеми, който натоварил вещите в буса си и изчистил висящото задължение.
По-късно обаче крадецът се изправи пред поредното изпитание - стигна до съд заради хищния набег в чуждата къща. На първа инстанция той направи самопризнания пред Беленския районен съд и получи намалена присъда - 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието му обаче може да се оспори.