Щастлива развръзка за личната лекарка от Две могили Таня Попова - два месеца след като социалните служби в Русе взеха десетмесечното й бебе, което тя остави на 3 август в заключен автомобил на паркинга пред „Св.Троица“, малкият Сюлейман-Самуил отново е при майка си. Детето й бе върнато в петък вечер, като двемогилската докторка е дошла да си получи заповедта заедно с 2-годишното си момиченце и е била изключително щастлива. Тя всъщност има четири деца, като останалите две живеят при баща си. 
„Много сме добре заедно. Оттук нататък ще се гледаме, както и преди. През уикенда през цялото време бяхме заедно, разхождахме се. Беше ми много мъчно в периода, в който детето не беше при мен. Бях в прединфарктно състояние. Ако беше някой друг, щеше да получи инфаркт или да се побърка“, сподели за „Утро“ д-р Попова. Тя живее заедно с двете си деца в общинско жилище в Две могили, а от тази седмица те ще посещават ясла номер 5 в Русе. 
2-годишното момиченце и сега е записано там, като двете ми деца ще бъдат в една група, ще ги водя и вземам заедно. Това е най-добрият вариант, посочи лекарката, като допълни, че в яслата в Две могили не приемат деца, които нямат навършени 2 години. Д-р Попова се разкайва за безотговорната си постъпка, като е категорична, че това няма да се случи отново. 
Разгледахме оценката на родителския капацитет, която беше извършена от психолози в Центъра за обществена подкрепа в Две могили, както и експертизите и документите със становищата на ангажираните социални институции. Отчетени бяха и контактите на майката с детето в периода, в който то бе настанено в приемно семейство. Детето е реинтегрирано в семейството, което задължително ще продължи да ползва социалната услуга „семейно консултиране и подкрепа“, каза за „Утро“ шефката на отдел „Закрила на детето“ Милена Неделчева. Тя обясни, че с д-р Таня Попова ще работят социален работник и психолог, а услугата е дългосрочна. Тя е за една година, като след приключването на този срок ще се прецени дали има необходимост да бъде удължена. На всеки три месеца пък в социалната служба ще се представя доклад от екипа специалисти, които ще работят със семейството, посочи още Неделчева. 
Проучването, което да установи има ли риск за оставеното без надзор в заключената кола бебе, беше назначено още през август за срок от един месец, като през септември мярката за закрила на детето бе удължена поради необходимостта от допълнителни документи. След като бяха готови всички документи, се събра координационен механизъм, който обсъди и реши бебето да бъде върнато на майката, а не да се отглежда в приемно семейство. 
Както „Утро“ писа, случаят с постъпката на д-р Таня Попова нашумя в цялата страна на 3 август, когато на паркинга пред храма „Св. Троица“ бебето остана заключено за около половин час, започна да се обезводнява, да плаче отчаяно и бе спасено, след като повиканите полицаи разбиха автомобила. По-късно се оказа, че това е поредният идентичен случай, в който лекарката си позволява такава безотговорност. Преди година тя оставила третото си дете голо в колата на паркинг в Бяла и минувачи се обърнали за помощ към полицията. Само месец преди недопустимата постъпка на паркинга пред русенската църква многодетната майка отново оставила за около половин час най-малкото си дете в кола пред Къщата на Калиопа на бул.“Придунавски“. Тогава магазинерка се обадила на тел. 112, но до идването на полицаите докторката се върнала до колата.
След случая на паркинга пред храм „Св. Троица“ Районната колегия на Българския лекарски съюз излезе със становище, в което остро осъди поведението на д-р Таня Попова и предупреди, че ще предложи заличаването й от колегията за определен срок при ново провинение.