Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов заяви пред „Утро“, че футболистите му няма от какво да се притесняват преди утрешното дерби срещу „Левски“ на стадион „Георги Аспарухов“ в София. „Сините“ от София са водачи с 20 точки, а дунавци вървят на втора позиция със 17. 
„Може само да спечелим от подобен мач - и опит, и самочувствие, и поуки. Не мисля, че ще излезем като обречени и с преклонена глава срещу лидера във временното класиране. Съперникът е един от най-големите отбори в историята на българския футбол, но играчите на „Левски“ не са извънземни - и те са от плът и кръв. Нашият отбор пък показа досега, че умее да се държи мъжки“, каза Великов.
Отборът ще пътува днес за София, като окончателният състав на групата беше определен снощи.
Великов коментира и въпроса със съдийството.
„Ако трябва да бъдем обективни, от началото на първенството досега отборът ни не е бил жертва на някакви фрапантни реферски грешки. И съдиите са хора, и те грешат, стига да не е умишлено. Българските рефери са на много добро ниво. Е, разбира се, стига да не отсъждат такива дузпи като в мача преди седмица между ЦСКА и „Берое“. Мисля, че Таско Тасков има достатъчно опит, за да се справи с този двубой. Освен това мачът ще се гледа от цяла България, пък и колкото и странно да изглежда за някои, става въпрос и за дерби. Целите пред нас си остават едни и същи - да се борим за всяка точка при дебюта ни в Първа лига и да защитим мястото си в нея“, заяви Великов.
Според него е твърде рано, за да се коментират качествата на дошлия на проби молдовски нападател Петру Леука.
„Искам да го видя в контролен двубой и това ще стане през следващата седмица“, завърши старши треньорът на „Дунав“.