Художникът Ивелин Широв от Сливен е новият носител на Голямата награда в конкурса за екслибрис на регионална библиотека „Любен Каравелов“. Призът бе връчен на специална церемония вчера от русенския художник и член на журито Иван Токаджиев. Той пристигна от София, където живее, специално за да поздрави носителя на наградата и организаторите на арт състезанието. И увери русенци, че този русенски конкурс е знак за това, че качествено изкуство се прави не единствено „на жълтите павета“ и че състезанието за екслибрис се равнява поне на 100 събития на „жълтите павета“, които отшумяват още на другата сутрин.
В тазгодишното издание с темата Ex vino - ex veritas взеха участие 209 автори от 29 държави, които изпратиха 406 рисунки. Наградата на библиотеката ще замине за Беларус при Александър Улибин, а двете спонсорски награди ще бъдат получени от Мартин Байенс от Белгия и Мара Силвестри от Аржентина. 
Директорката на РБ Теодора Евтимова обяви темата за следващия конкурс за екслибрис: „Свобода“. На нея ще бъдат посветени и много от събитията при нас през цялата 2017 година, обяви Евтимова.