Незаконно сметище се разраства с бързи темпове между блоковете „Ивайло“ и „Камен“ в квартал „Здравец Изток“. Огромните количества строителни и битови отпадъци са струпани точно до три големи метални контейнера, които се извозват редовно от сметопочистващата фирма. И най-вероятно точно тези, които си хвърлят боклука където им падне, роптаят, че районът е замърсен.
За някой явно е по-лесно да си изсипе боклуците в градинката, а останалите, като видят, че има струпани отпадъци, също си хвърлят торбичките там. Така купчината започва да расте, разнасят се зарази и се носи непоносима воня, коментира възмутено живееща в района жена. 
Замърсеният терен е обсипан с всевъзможни отпадъци, като преобладават строителните и най-вече стиропор, вероятно от саниране на апартамент в съседните блокове. Не липсват обаче и множество найлонови торбички, шишета, кутии. 
Сигналът постъпи и при нас. Вече изпратихме екип, който да извърши проверка на място. Ще бъде изготвен констативен протокол и ще вземем отношение, увери шефът на общинската дирекция „Транспорт и екология“ Георги Игнатов.