1500 лева обезщетение ще трябва да плати община Русе на съпрузи, които заради дупки по бул. „България“ се забили в крайпътно дърво и пострадали тежко. Според тях, а и според съда на първа инстанция, вина за катастрофата има именно местната власт, която не поддържа в адекватно състояние уличната мрежа.
Случаят е от 6 септември миналата година, когато жената с 23-годишен стаж зад волана се прибирала заедно със съпруга си от Нова Черна. Около 19.30 часа минали кръговото при Дунав мост и продължили по бул.“България“ в посока кв.“Дружба“, където живеели. В началото на булеварда колата изведнъж се разтресла и шофьорката дори не разбрала какво става. Не успяла да овладее автомобила, той се отклонил вляво и се блъснал в дърво, въпреки че карала с около 50 км/ч. Отворили се въздушните възглавници и вътре замирисало на дим. Когато слезли от колата, двамата установили, че предната дясна гума е спукана. Полицаят, който дошъл на място, също видял множеството дупки в отсечката, които на всичкото отгоре били пълни с вода, тъй като имало теч в района. Така кратерите били абсолютно невидими за шофьорите, пък и по никакъв начин не били сигнализирани. 
Най-зле катастрофата преживял возещият се мъж, който получил тежки наранявания на врата и дни наред не можел да спи и да си намери място от болка. Заради болките и мъките от инцидента той поиска общината да го компенсира с 2000 лева. Съдът на първа инстанция прецени, че действително заслужава да бъде обезщетен, но намали сумата на 1500 лева.