Българският шампион Лудогорец претърпя поражение от мултимилионния тим на Пари Сен Жермен с 1:3 в среща от група А на Шампионската лига, която се игра на Националния стадион „Васил Левски“ пред около 20 000 зрители.

Първото полувреме завърши наравно 1:1, а Кавани с два гола в рамките на четири минути през второто осигури първия пълен успех на най-титулувания френски тим в тазгодишното издание на турнира.

Лудогорец започна мача без страх и със самочувствие, но допусна небрежност в отбрана и можеше да инкасира гол още в шестата минута, когато Кавани стреля опасно, но топката мина близо до напречната греда в аут.

Футболистите на Лудогорец обаче успяха да поведат в 16-ата минута – бразилският ляв бек Натанаел от пряк свободен удар не даде никакви шансове на вратаря на гостите Алфонс Ареола.

В следващите минути парижани контролираха играта и успяха при една от първите си по-сериозни атаки да стигнат до изравнителен гол, автор на който стана Блез Матюиди след асистенция на Марко Верати (42`). Малко преди това французите имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Единсон Кавани, но съдията основателно не уважи претенциите им. Статистиката показа, че Пари Сен Жермен са имали 64% владение на топката през първото полувреме. Ситуацията не се промени и през втората част и гостите дръпнаха в резултата в 56-ата минута – след центриране на Ди Мария от свободен удар Кавани с глава прониза мрежата на вратата на Владислав Стоянов. Разградчани пропуснаха идеална възможност да изравнят съвсем скоро, след като Козмин Моци не успя да реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Тиаго Мота срещу Марселиньо. Моци в 59-ата минута изпълни доста несериозно удара, почти без засилка и Ареола парира удара му. 60 секунди по-късно уругваецът Кавани вкара втория си гол в срещата и ПСЖ поведе с 3:1. В 67-ата минута Матюиди се озова сам срещу Стоянов, но стреля извън очертанията на вратата. В оставащите минути до края тимът на испанския треньор Унай Емери не даде шансове на Лудогорец да се върне в играта.

В другия мач от група А Арсенал се наложи над Базел с 2:0 с голове на Тио Уолкът през първото полувреме. ПСЖ и Арсенал имат по 4 точки, Лудогорец и Базел са с по една, след като направиха равенство помежду си в Швейцария на старта.

В следващия кръг на 19 октомври Лудогорец гостува на Арсенал, а Пари Сен Жермен посреща Базел.