Танцово студио „Импулс“ и вокална група „Приста“ към Общинския младежки дом се завърнаха от участие в 15-ия международен фестивал Sopra vista в италианския град Римини. В него се включиха 19 групи от България, Естония, Литва, Унгария, Полша, Словения и Мароко. В дефилето в първата вечер русенци развяха националния трибагреник и знамето на община Русе, а след това момичетата от „Импулс“ представиха модерни танци, специално подготвени за фестивала. Втората вечер те покориха публиката с атрактивни костюми и прецизни фолклорни обработки. Българи, които специално бяха дошли на фестивала, споделиха, че са изключително впечатлени русенския балет и вокалната група. Със солово изпълнение се представи и водещата мажоретка на мажоретен състав „Екстрийм“ към ОМД-Русе Рая Велчева. 
Русенската група бе избрана да участва в заснемането на видео на плажната ивица в Ричоне, което ще бъде излъчено по Rai uno и ще бъде реклама както за фестивала, така и за Русе и България. 
Накрая директорът на фестивала Роберто Кастелини  покани „Импулс“, „Приста“ и мажоретния състав догодина в Лидо ди Йезоло, Венеция. Директорът на ОМД Красимира Николаева подари на организаторите картина с Паметника на свободата, специално нарисувана от русенския ученик Борис Атанасов.