Прокуратурата настоява 74-годишният пенсионер Иван И. от Две могили да понесе отговорност за това, че на 2 април 2014 година блъснал връстника си Асен М. и с това сложил край на живота му. На първа инстанция Русенският окръжен съд прецени, че действително има данни, че шофьорът с 54 години стаж зад волана е извършил престъплението, но то е малозначително, а самият дядо  въобще не е опасен. Затова го оправда по обвинението за причинена смърт на пътя по непредпазливост, но от прокуратурата се обърнаха към Апелативния съд във Велико Търново на втора инстанция с искане той да бъде осъден.
Инцидентът станал, докато Иван карал своята лада на път за бостана си по главната улица в Две могили на път за Батишница. Имало много спрени коли и минувачи, измежду които внезапно изскочил Асен по прякор Аликото. Тръгнал да пресича по диагонал и с гръб към движението, когато шофьорът опитал да го заобиколи, но не успял да избегне сблъсъка. Малко след това Иван спрял колата и отишъл да види ударения. Видимо Асен нямал наранявания, затова с помощ от очевидци, бил вдигнат и сложен да седне на тротоара. След като пенсионерът се уверил, че блъснатият е добре, продължил по пътя си и заедно със съпругата, дъщерята и внучката си се заели да сеят картофи, арпаджик и чесън.
По-късно пешеходецът, който бил частично вменяем и с психични проблеми, бил приет в болницата и претърпял операция на счупения си десен крак. След интервенцията обаче се обездвижил, не мърдал от леглото, а от залежаването развил инфекция на белия дроб, която се оказала фатална. От пневмонията здравословното му състояние рязко се влошило, спрял да се храни и на 6 юли 2014 година починал в Чилнов.