„Дунав“ ще гостува на „Септември“ /Сф/ в 1/8-финалната фаза от турнира за купата на България, стана ясно след тегления вчера жребий. Мачът ще е само един, като победителят ще продължи в следващия етап. При равенство в редовното време ще се изпълняват дузпи. Двубоите ще се играят на 25, 26 и 27 октомври.
Очевидно е, че жребият не бе особено благосклонен към русенските футболисти, защото ги противопостави на един от най-добрите и коварни отбори във Втора лига. В момента „Септември“ заема трето място с актив от 14 точки. Първи и втори със 17 и 16 са „Етър“ и дублиращият отбор на ЦСКА. В първия кръг от турнира за купата на България „септемврийци“ елиминираха „Берое“ след победа в София с 2:0.
Старши треньор на столичани е Николай Митов. Той стана печално известен покрай бързото си назначение и още по-бързо сбогуване с „Ботев“ /Пд/. Преди малко повече от 2 седмици спецът изведе „канарите“ за първа тренировка, но група от фенове се нахвърли върху него със заръката да си тръгва моментално. Мотивът им бе, че Митов бил... левскар по душа и клубно минало!
Спонсор на „Септември“ пък е Румен Чандъров, който се бе заел и с финансирането на „Ботев“. След като Митов бе прокуден от Пловдив, богаташът обяви, че се оттегля и че оставя клуба в разпореждане на онези необуздани фенове. С него към „Септември“ като футболист тръгна и синът му Асен.
Ето и другите двойки от 1/8-финалите: „Верея“-“Поморие“, „Монтана“-“Лудогорец“, „Ботев“ /Пд/-“Нефтохимик“, „Локомотив“ /Пд/-“Оборище“ /Панагюрище/, „Левски“-“Черно море“ /Варна/, „Созопол“-“Пирин“ /Благоевград/. „Литекс“-“Локомотив“ /София/.