Разработване на прототип на градски автомобил, който се движи с водород. Това е новото предизвикателство пред студенти от четири факултета на Русенския университет. Амбицията им е с новата си разработка те да се включат в надпреварата „Шел Екомаратон“ догодина в Лондон. Инженерите обаче няма да загърбят и досегашното си бижу - електромобила „ДТТ“, с който се състезаваха в продължение на три поредни години. Така Русенският университет ще е първият сред българските отбори, които ще се борят с две екоколи в две отделни категории.
Прототипът ще бъде разработван с идеята да участва в състезания, но и да отговаря на изискванията за движение по пътищата - да има фарове, чистачки и поне две врати.
Според експерти в клас Градски прототипи, задвижвани с водород, са най-големите трудности и предизвикателства, които трябва да решат младите инженери. За преодоляването им ще се борят съвместно представители на Транспортния факултет, на Факултета по електроника, електротехника и автоматика, Аграрния факултет и Факултет Бизнес и мениджмънт.