4,3 кг кокаин в двойни стени на тонколона откриха митнически служители на летище София. Получателите на пратката са задържани в столицата.

Наркотикът е открит в багажа на полски гражданин, пристигащ от Сантяго, Чили, съобщиха от агенция „Митници”. На база анализ на риска митническите служители селектират пътника за проверка и установяват, че освен личния си багаж, той пренася и една тонколона. В хода на митническата проверка прави впечатление, че тонколоната е манипулирана, изградени са й двойни стени и в образувалата се кухина са укрити правоъгълни пакети, увити във фолио и съдържащи бяло прахообразно вещество.

При полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин.

При оперативно-издирвателни действия на територията на София са задържани получателите на пратката - един нигерийски и един български гражданин. В последвалите действия са участвали и служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Аерогара София, а разследването е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Лицата са с наложена постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража.

Ако бъде реализирано на улицата, подобно количество наркотично вещество би донесло приход от 2,5 млн. лева.