Препълнена зала в Доходното здание посрещна на крака кандидата за президент на левицата генерал Румен Радев. Пред сградата десетки русенци се ръкуваха с него, а скоро след като той влезе в Голямата зала, там не само нямаше нито едно свободно място, а за минути проходите и стълбите се запълниха от правостоящи. На първия ред на балкона дори възникна спречкване за място, което прерасна в доста шумна разпра. Това също показва, че интересът е голям, важното е само никой да не пада отвисоко, пошегува се ген.Радев.
Той бе представен с кратка визитка от актьора Косьо Станев.
Още първите думи на госта предизвикаха бурни ръкопляскания.
Тук идвам с огромно вълнение, призна ген.Радев. И обясни, че сред хората, с които се е видял, са неговите първи инструктори. Това са хората, които за първи път ме изпратиха в небето на България - това стана от летище Щръклево, разказа авиаторът. Той е живял половин година в Русе, но оттогава пази спомена за удивителната архитектура на града и за изключително сърдечните му хора. Останах очарован - и това е и до днес, затова към русенци изпитвам огромно задължение - да намирам сили да се боря за вас и за България, каза той.
Днес срещите на ген.Радев в Русе продължават, той ще разговаря с представители на запасното войнство и с учени, преподаватели и студенти.