Пиян шофьор на „Пежо 307“ се обърнал по таван на пътя за Велико Търново край Полско Косово. Катастрофата станала в неделя в 16.30 часа. Колата попаднала в отводнителния канал край пътя и спряла с колелетата нагоре на асфалта. Пристигналите полицаи измерили 1.78 промила алкофол в дъха на 28-годишния К.Т., а повиканите пожарникари върнали пежото в нормалното му положение. К.Т. се отървал без наранявания, но няма да може да се отърве без присъда за безразсъдството си да седне пиян зад волата. 
Същия ден в 12.15 часа пък лек автомобил „Хонда Сивик“ влязъл с висока скорост в кръговото кръстовище до входа на Свободна зона на булевард „Тутракан“ и се забил в насрещния скат. Шофиращият 33-годишен мъж се отървал без драскотина, пътникът до него получил натъртвания на гръдния кош, а возещото се отзад 16-годишно момче е с контузена дясна ръка.
47 катастрофи са станали през четирите почивни дни в Русенско, като само две са с по-сериозни последствия. 73-годишен мъж лежи в неврохирургията без опасност за живота след падане от мотопед между Сливо поле и Ряхово, а 47-годишна жена е със счупена ключица след блъскането на пешеходна пътека на булевард „Цар Освободител“.