500 лева глоба отнесе от Русенския окръжен съд депутатът от ДПС и бивш кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмедов, тъй като вчера не се яви в съдебна зала, където трябваше да свидетелства по делото срещу неговия съпартиец и бивш кмет на Ветово д-р Рейхан Хабил. 
Впрочем делото така или иначе нямаше как да тръгне, тъй като адвокатът на Хабил се оказа болен, а той пожела да си наеме друг защитник. И новият му адвокат обаче бе възпрепятстван да се яви в зала, тъй като бил ангажиран с други дела. Така процесът, който бе насрочен за разглеждане в три поредни дни, се очаква да стартира на 12 октомври.
Бившият ветовски кмет е обвинен, че е ощетил общинския бюджет със 104 000 лева между 2007 и 2009 година. 46-годишният медик вече чу присъда от 2 години условно с 4 години изпитателен срок, 1500 лева глоба, 3 години забрана да заема ръководни държавни и обществени длъжности, както и да плати 69 771 лева обезщетение на общината за причинени вреди по време на последния му управленски мандат. След обжалване обаче втората инстанция във Велико Търново върна делото обратно в Русе, тъй като протоколът от заседанието не бил подписан от съдията и не бил официален документ.